COO, testen en werkbladen voor het Voortgezet Onderwijs Senioren (VOS) in Suriname

Hieronder treft u programma's voor computerondersteund onderwijs (COO) en de te downloaden werkbladen aan die bestemd zijn voor de speciale NOI-uitgaven voor het Surinaams onderwijs voor senioren (VOS).
Het betreft de NOI-series BKB/BKC/PDB voor het IMEAO en Elementair boekhouden voor havo/vwo.

Opmerking: in de boeken en de werkbladen wordt de SRD gebruikt. Onderstaande computerprogramma's en de oefentesten zijn niet omgezet naar de SRD maar werken met de euro.  


Gratis computer ondersteund onderwijs (COO) voor IMEAO en Havo/Vwo

Downloaden COO (alleen voor Windows-pc): klik op de betreffende link. Het installatiebestand wordt bewaard op het bureaublad. 
Installeren: start het exe-bestand met het installatieprogramma op het bureaublad. De programma's worden 'uitgepakt' op C:\Noi_...  Na het 'unzippen' en installeren mag het gedownloade exe-bestand worden verwijderd. Ga dan terug naar deze webpagina. Om het nieuwe programma te starten open je de map C:\Noi... en klik daar op het icoon van het programma, bijvoorbeeld Balans, Rekenen, Coderen enz.

OEFENTESTEN

Testen bij Basiskennis boekhouden (BKB) en Elementair boekhouden

WERKBLADEN

(Digitale) werkbladen voor IMEAO en Havo/Vwo

De Werkbladen en de Bijlage grootboek bij de Surinaamse versies van Boekhouden in de praktijk 1 (IMEAO) en Elementair boekhouden havo/vwo (VOS) zijn hieronder gratis te downloaden. Deze kunnen desgewenst op de Windows-pc of een tablet digitaal worden ingevuld (Adobe Rader, E-formulieren). Ingevoerde gegevens kunnen worden bewaard.  

  Downloaden werkbladen: klik op de betreffende link. Om het PDF-bestand te bewaren klik je op de diskette in de menubalk van het downloadvenster. Ga daarna terug naar deze webpagina. Een werkbladbestand omvat veel pagina's A4; als je wilt printen doe dat dan per afdeling. Werk je digitaal m.b.v. Adobe Reader (v.9) dan hoef je niet te printen. Ga op een pc met de [Tab] naar een volgend blauw invoerveld, of wijs deze met de cursor aan. Op een tablet druk je op de knop [Volgende >] of [< Vorige] of je raakt een veld aan. Je kunt je uitwerkingen bewaren. 
LET OP: Na het downloaden wordt in sommige browsers de tekst direct weergegeven. Je móet het bestand toch openen met Adobe Reader! Anders werken de invoervelden niet. Kijk zonodig in de map \downloads. Bij het openen van het bestand duurt het even voor alle (lichtblauwe) invoervelden zijn geladen. Pas daarna kun je beginnen met invullen.

IMEAO

Havo/Vwo


Gratis lesbestanden bij Excel (BKC-2) voor IMEAO


Boekenplank

NOI-UITGAVEN VOOR VOJ EN VOS

Vanaf september 2012/13:

- Series voor BKB (Basiskennis boekhouden) 
  en BKC (Basiskennis calculatie) voor IMEAO
- Kostprijscalculatie PDB voor IMEAO
- Elementair boekhouden voor Havo/Vwo

Vanaf september 2014:

- Serie voor IMEAO PDB (bovenbouw)
- Serie voor bovenbouw VWO economie 2
- Uitgave voor het VOJ: Handelsrekenen
  voor LBO en Mulo (2014?)


SPECIAAL VOOR DOCENTEN - MINOVSR

Downloads schema's e.d.

Te downloaden schema's en samenvattingen bij de NOI-uitgaven voor boekhouden.
Te gebruiken op de beamer, digitaal schoolbord of voor het maken van overheadsheets. Klik op een link:

Digitale antwoordenboeken voor docenten

Te gebruiken op de beamer. Een wachtwoord is vereist om de zip-file te kunnen uitpakken.

Erratums NOI-uitgaven

Powerpoints en teksten docenten-
trainingen in Paramaribo (PDF)

IMEAO
Havo/Vwo