Werkbladen (bestemd voor leerlingen/cursisten)

Digitale e-formulieren en papieren werkbladen

De werkbladen bij onze uitgaven voor het Praktijkdiploma boekhouden (PDB) en voor Elementair boekhouden/BKB (M&O) zijn als pdf-bestanden gratis te downloaden en te printen voor gebruikers van de betreffende NOI-methode. Leerlingen/cursisten kunnen deze liniatuur gebruiken in plaats van een schrift of kladblok.
Er zijn speciale versies voor de Surinaamse scholen (zie de betreffende pagina).

De werkbladen kunnen op de Windows-pc of een tablet worden ingevuld (Adobe Reader, E-formulieren) in de gemarkeerde invoervelden. Het bestand met ingevoerde gegevens kan worden bewaard.

Downloaden invulwerkbladen: klik op de betreffende link. Om het PDF-bestand te bewaren klik je op de diskette in de menubalk van het downloadvenster. Ga daarna terug naar deze webpagina. Een werkbladbestand omvat veel pagina's A4; als je wilt printen doe dat dan per afdeling. Werk je digitaal m.b.v. Adobe Reader dan hoef je niet te printen. Ga op een pc met de [Tab] naar een volgend blauw invoerveld of wijs dit met de cursor aan. Op een tablet druk je op de knop [Volgende >] of [< Vorige] of raak je een veld aan. Je kunt je uitwerkingen bewaren.
LET OP: bij het downloaden wordt in sommige browsers de tekst direct weergegeven. Je móet het bestand toch eerst downloaden en daarna openen met Adobe Reader. Anders werken de invoervelden niet. Kijk zonodig in de map \downloads. Bij het openen van het bestand duurt het even voor alle (lichtblauwe) invoervelden zijn geladen. Pas daarna kun je beginnen met invullen.
De bestanden van de werkbladen zijn groot; het downloaden en openen kan even duren.

Werkbladen met liniatuur bij PDB, nieuwe serie 2016 (printbaar of op pc invulbaar)

 

Werkbladen met liniatuur bij PDB, oude serie t/m 2015 (printbaar of op pc invulbaar)


Werkbladen en grootboek met liniatuur bij
Elementair boekhouden / BKB


Te printen uitwerkpapier

De gratis te downloaden werkbladen zijn een NOI-service bestemd voor gebruikers van onze methoden voor boekhouden (PDB en Elementair boekhouden/BKB). Dit uitwerkpapier vergemakkelijkt het verwerken van de opgaven en vragen. De werkbladen zijn nogal omvangrijk. Wij adviseren om per afdeling te printen. Of gebruik ze als interactieve werkbladen.